5 разкрития в интервюто на Шон Пен с "El Chapo"

  • Американски актьор Шон Пен през октомври миналата година тайно интервюира за списание "Rolling Stone" един от най-издирваните престъпници в света, Хоакин "Ел Chapo" Гусман, след като той избяга през юли от затвора с максимална сигурност Алтиплано в Мексико.
  • Наркобаронът одобрил текста. Статията в списание "Rolling Stone" трябвало да бъде представена за одобрение на "El Chapo" преди публикуването, както е посочено в бележка на редактора в горната част на статията.

    Рядко прибягвал до насилие. "El Chapo" не се счита за насилствен човек и използва физическа сила, само когато това е необходимо. "Всичко, което правя, е да се защитавам, нищо повече. Но аз да започвам проблема? Никога. Аз съм човек, който не търси неприятности по никакъв начин."

    Имал добри отношения със семейството си. Хоакин "Ел Chapo" Гузман заявил, че има "перфектни" отношения с майка си и се притеснява, че бягството му ще застраши членовете на семейството му. Според наркодилъра, той идва от "много скромно и много бедно семейство." Желанието му е да прекара остатъка от дните си със семейството си. "Искам да изживея с моето семейство дните, които Бог ми дава".

    Наслаждава се на свободата си. "El Chapo" бил много щастлив след бягството и изживявал това време с "много щастие от свободата." Когато го попитали дали ще промени света, наркодилърът заявил: "За мен, така както стоят нещата, аз съм щастлив."

    Не използва наркотици от десетилетия. "Не съм консумирал дрога през последните 20 години", казал трафиканта.

  • Най-могъщият наркотрафикант в света е бил арестуван на 8 януари в мексиканския град Лос Мочис, Синалоа, по време на операция на Военноморските сили съвместно с Федералната администрация за борба с наркотиците (DEA).

Станете почитател на Класа