Нова напитка опиянява, без вреда за здравето

  • В продължение на няколко години британски изследователи заявяват, че са на път да направят "едно от най-важните открития на хилядолетието", а именно напитка, която имитира алкохола и причинява опиянение, но без да навреди на здравето. Нещо повече   - не води до махмурлук и ефектът й изчезва с едно хапче. Сега, според един от създателите на течността, професор Дейвид Нът, напитката е вече много близо до масите на потребителите.

    Нът заяви в интервю за вестник "Метро", че е опитал създадената от него напитка, кръстена Synthohol и дори неговият екип вече успял да отпразнува Коледа с тази "имитация на алкохол". Един от членовете на неговия екип е бил пиян в продължение на шест часа след приема на чаша от напитката.

    На какво се дължи този опияняващ, но безвреден ефект на Synthohol? Ученият казва, че принципът на тази революционна напитка, която няма вкус, е да влияе на невротрансмитерите, които отговарят на удоволствие, а не на тези, които имат нещо общо с възприемането или генериране на пристрастяването.
    Според създателите на веществото, основният му компонент е Alcosynth, който може да се добавя към всяко питие, за получаване на опияняващ ефект, без да причинява хаос в мозъка, сърцето, черния дроб и други органи, които алкохолът засяга.

    Авторите на откритието са разработили и хапче-антидот, което е дериват на бензодиазепина, от който се получава Валиум. То не води до пристрастяване и не предизвика симптомите на абстиненция.

Станете почитател на Класа