Испания: съд разгледа мейлите на Урдангарин до крал Хуан Карлос и Корина

  • Мейлите, про учвани от съдиите Палма показват, че Иняки Урдангарин директно е търсил помощта на членове на кралското семейство или хора, близки до тях.

    Сред документите, които възнамеряват да проучат съдиите, се включват множество имейли, изпратени от Иняки Урдангарин, съпруг на Кристина Испанска и основен обвиняем в процеса, насочени или отнасящи се до крал Хуан Карлос I, кралица София и Корина - загадъчна аристократка, която придружавала бившия шеф на испанската държава на известния лов в Ботсвана.

    Става дума за Корина цу Сайн-Витгенщайн, аристократка от немски произход и предполагаема любовница на тогавашния монарх, който пише на английски език с молба за среща с "хората от фондацията Laureus" и казва: "Спомних си много за вас тази седмица и си представям, че това не беше най-добрата ".

В едно от тези съобщения, екс-спортистът се обръща директно към крал Хуан Карлос I и моли за неговата помощ в "няколко задачи" за спортната среща на върха във Валенсия (2004-2006).

Наред с другите неща, Urdangarin напомня на тъста си, че е имал трудности с осигуряване присъствието във Валенсия на няколко спортни личности и предполага, че те "може да дойдат, ако Господинът ги насърчи да приемат поканата."

Станете почитател на Класа