Обама: " САЩ не трябва да стават световен полицай"

  • "Ние не можем да се опитваме да контролираме и да възстановим всички страни, които са в криза. Това не е лидерство, а път към задънена улица. Да проливаме американска кръв и да пилеем нашите ресурси, това в крайна сметка ни отслабва", подчерта Барак Обама в последното си обръщение към Конгреса. "Това е урок, който ние получихме във Виетнам и Ирак и трябваше вече да сме научили", добави президентът. Обама подчерта, че САЩ трябва да гарантират собствената си сигурност и международното си лидерство "без да стават световен полицай."
  • "Ние просто трябва да назовем терористите на ИД каквито са: фанатични убийци, които трябва да бъдат унищожавани, преследвани и анихилирани. Ако Конгресът иска да спечели войната срещу джихадистите и да изпрати послание до нашите войски и до света, трябва да разреши използването на военна сила срещу ИД" подчерта Обама.

    "Петдесет години изолация на Куба не са успели да насърчат демокрацията и ни накараха да отстъпим в Латинска Америка," каза Обама и добави, че по тази причина, Вашингтон е възстановил дипломатически отношения с Хавана. "Искате ли да консолидираме лидерството си и доверието в това полукълбо? Признайте, че Студената война е приключила. Вдигнете ембаргото", поиска президента на САЩ от депутатите.

    "Ние трябва да намалим влиянието на парите в нашата политика, за не могат шепа семейства и корпоративни интереси да финансират изборите", каза още президентът на САЩ.

Станете почитател на Класа