"Ние можем да бъдем уверени, че всички ще бъдат възкресени"

Някои учени твърдят, че можете да постигнете безсмъртие чрез квантовото възкресение.
Американският писател Клифърд Пиковер в новата си книга, "Смъртта и отвъд: хронологичен път от кремацията до квантовото възкресение", твърди че ще живеем вечно в бъдеще. "Ние можем да бъдем относително сигурни, че всички ще бъдат възкресени", казва той.

Основната идея на този автор е, че "в един безкраен период от време, всичко е възможно", поради което бихме могли дори да се появим отново на Земята. "Днес, много астрофизици предполагат, че нашата Вселена ще спре да се разширява и частиците ще са разпръснати. Въпреки това квантовата механика ни казва, че дори в празната вселена енергийните полетата ще имат случайни колебания и затова частиците ще избликват от вакуума, като че ли от нищото. "

Пиковер обяснява, че от тези нововъзникващи частици, в дългосрочен план ще се появи "нещо голямо." "Повечето се очертава да бъде гадна и аморфна маса, но след това може да излезе всичко - от малък брой слонове до планети, хора, или мозък с големината на Юпитер, изработен от злато", казва авторът.

Реномираната физичка Катрин Фрийз, директор на Института за теоретична физика в скандинавските страни (Nordita), също подкрепя тази любопитна теория. Според нея, случайните колебания могат да предизвикат дори нов Голям Взрив, но ще трябва да се чака дълго. В действителност, експертите смятат, че все още никой не е изпитал квантовото възкресение през 13700 милиона години на нашата вселена.

Станете почитател на Класа