Новите самолети ще спасяват пътниците при злополука

  • Авиационните инженери са измислили начин да спасят пътниците на самолет в случай на авария. Новото е, че самолетът ще притежава разглобяем кокпит, който ще се отделя в случай на инцидент, съобщава германското списание "Шпигел".
    По време на излитане, полет и кацане, тази преработена кабина, ще може да се отделя и приземява или приводнява безопасно, поддържайки физическата неприкосновеност на пътниците на борда и осигурявайки възможност да се оцелее при самолетна катастрофа.
    Проектът включва монтирането на парашути на покрива на кабината, които ще се задействат при отделяне от самолета. В допълнение, в тялото на кабината ще има гумени тръби, които ще се надуват за да смекчат удара със земята или да я задържат на повърхността на водата.
    Дизайнът също резервира място за съхранение на багажа на пътниците в рамките на кабината, така че да няма дори загуба на багаж.
    "Въпреки че е възможно оцеляване при самолетна катастрофа и инженерите работят усилено за постигане на по-безопасни самолети, никога няма да може да се елиминира човешкия фактор", казва експерт по безопасност, цитиран от LiveLeak.

Станете почитател на Класа