ИД закъса за пари

  • Терористите на ИД са закъсали за пари, информира AP. Мина времето, когато се хвалиха, че въвеждат собствена валута, а сега изглежда, че ислямистите вече не са в състояние да поемат текущите си разходи. Преди ИД даваше добри заплати на своите бойци, допълнителни плащания за сватба и раждането на деца на преданите към терористичната организация. Сега терористите са спрели предоставяне дори на енергийни напитки и шоколад.

    Според активист в Ракка, "всички заплати са намалени, не само на бойците. Всички държавни служители, от съдилищата до училища, са с намалени наполовина заплати." През последните две седмици, екстремистите са започнали да приемат само долари за плащането на данъци и сметки за ток и вода от сирийски жителите на града, а цените на основните хранителни продукти са се увеличили значително.

    Според агенцията, търсейки да подобри финансовото си състояние, Ислямска държава в иракския град Фалуджа, разрешава на гражданите да напускат територията само срещу предварително плащане от $ 1000, огромна сума за повечето хора. Масово се налагат и глоби в размер на 500 долара за неспазването на правилника за облеклото.

Станете почитател на Класа