Kalibr ракети летят със скоростта на мълния към цел в ИД в Сирия

  • Бойци от ИД, записали на видео руска ракета Kalibr, изстреляна от от военноморски крайцер, движеща се със скоростта на мълния над главите им, към цел в Сирия, съобщава портала "Rusvesna".

    Според изданието снимките са били знаправени в покрайнините на града Джабал Аз Зауия, провинция Идлиб. Ракетата се отправила към град Алепо, който граничи с Турция. Виждайки ракетата, терористите бързо предупредили по радиото другите фракции в близост на района на атаката.

    Малко е вероятно предупреждението да е послужил за нещо на терористите, тъй като е невъзможно за тях да знаят целта на Kalibr и в рамките на няколко минути да успеят да евакуират всички терористични съоръжения наоколо.

    Тези военноморски крилати ракети летят на височина от около 100 метра, за да попречат на опити за прихващане и се ръководят от руската спътникова навигационна система GLONASS. Kalibr стартира от надводни кораби и има капацитета да атакува надводни кораби, подводници и цели на повърхността. В зависимост от варианта, ракетите Kalibr са с дължина между 6,2 и 8,22 м и с тегло между 1,300 и 2,300 кг. Диаметърът им е 0,533 метра.

Станете почитател на Класа