Monsanto стои зад повечето случаи на микроцефалия

Д-р Хорхе Ябковски, президент на Федерацията на здравните работници на Аржентина (FESPROSA) и член на университетска мрежа за околната среда и здравето, каза, че инсектицидите, използвани за контрол на комарите в местата за размножаване и разпространение на на вируса Зика, могат да бъдат потенциално опасни и имат повече общо с появата на микроцефалия от самия вирус, съобщава Ruptly.

Предвид факта, че ефективността на пиретроидите (изкуствени инсектициди, разработени за контрол на популациите на насекоми) за контролиране разпространението на комарите Aedes aegypti, които пренасят вируса все още не е доказана, той счита за целесъобразно "да се избегне използването им и да се насочат усилията на правителствата към пречистване на водите, кампании за превенция и работа с общности в риск. Да не опушваме и дезинфекцираме хора с нещо, което ние не знаем дали работи или не работи", каза той.

Ябксовски възнамерява да продължи с параметрите, предложен от Световната здравна организация, насочени към развитието на полеви изследвания за връзката между вируса и микроцефалията, избягвайки пестицидите, предоставени от мултинационалните компании като Monsanto, собственик на повечето от патенти

Станете почитател на Класа