Учените с първа телепортация а ла "Стар Трек"

Двама германски учени успешно са телепортирали информация в класическия свят, без трансфер на енергия или материя. Значението на експеримента е, че досега телепортация се е извършвала в света на квантовата частици, докато този път е била приложена към класическата физика.
"Елементарни частици като електроните и частиците светлинана съществуват „в себе си“ в делокализирано състояние в пространството", обясни в прессъобщение ученият Александър Сзамейт от университета в Йена. Това означава, че тези частици могат да бъдат с някаква вероятност на различни места в същото време. "В една система от този вид, разпространена в няколко места е възможно да се предава информация от едно място на друго, без загуба на време", добавя той.

Този процес, вече известен от няколко години, се нарича квантова телепортация. Въпреки това, изявлението подчертава, че екипът " за първи път демонстрира в един експеримент, че концепцията за телепортация важи не само в света на квантовата частици, но и в нашия класическа свят".

Учените отбелязват, че телепортирането работи само на локално ниво и на къси разстояния. "Но, както в " Star Trek " или при квантово телепортиране, информациятата се предава напълно и незабавно без загуба на време".

Станете почитател на Класа