Учените откриха тайни бележки, скрити в Библия на 500 години

  • Еял Полег, историк в Университета Куин Мери,е открил тайни бележки, скрити в текста на първата печатна Библия в Англия. Един скорошен анализ на свещената книга, която е публикувана в 1535 г. от Хенри VIII (крал на Англия от 1509 до 1547), разкри очарователни бележки на английски, написани през шестнадесети век на Реформацията. Реформацията е период на огромен катаклизъм в Англия, когато Църквата на Англия се опитва да се освободи от властта на католическата църква от Рим.

    Тази Библия е един от само седем запазени екземпляра с течение на времето. Еял Полег заяви в комюнике, че предговора към тази библия е написана от самия крал Хенри VIII. Подробен анализ с 3D рентгенови снимки показва, че части на книгата са залепени с дебела хартия. Сега основната задача е да се разчетат бележките, които са скрити зад хартията, без да повредят оригинала.

    "Тази Библия е уникално доказателство за момента, когато консервативният латински и реформаторският английски езици се използват заедно, което показва, че Реформацията е постепенен, бавен и комплексен процес".

    Полег също открил и саморъчен запис от сделка между двама души на последната страница на книгата.

Станете почитател на Класа