Apple "се подиграва на бедните хора"

  • Няма нищо лошо в това да имаш стар компютър, но Apple счита, че да не си купите нов компютър е нещо, от което трябва да се срамуваме, критикува колумнистът Нейпиър Лопес.

    " Събитията на Apple често носят доза от противоречия, но днес компанията е достигнал ново дъно: подиграва се на бедните хора", пише технология експерт на сайта The Next Web.

    Става дума за представянето от новия IPAD Pro с 9.7 инчов екран, където Фил Шилер, вицепрезидент на световната търговия в Apple, обяви за "наистина тъжно", че 600 милиона души в целия свят използват компютър на повече от пет години.

    "И внимавайте, Apple обижда същите хора, които се опитва да актуализира с новия си IPAD Pro" критикува Лопес, добавяйки, че коментарът е "лицемерен".

    В началото на презентацията, Лиза Джаксън, вицепрезидент по околната среда, политически и социални инициативи на Apple, каза, че това, което прави компанията толкова приятелски настроена към околната среда "е, че повечето устройства са за многократна употреба и продуктите Apple са направени, за да живеят дълго.“
  • "Изглежда, че си струва да поддържаш по-стари устройства, само ако те имат логото на Apple", пише журналистът.

Станете почитател на Класа