Новият световен ред се появи в САЩ

  • В този епизод, Max и Стейси, водещите на популярното предаване „Кайзер рипорт“ не питат какво бизнесът може да направи за вас, а „какво вие можете да направите за своя бизнес?“. Обсъждат как мултинационални компании и политици увеличават разходите за потребителите и ограничават конкуренцията.
    Водещите обсъждат примера на фармацевтичната компания от САЩ Pfizer, която обяви намерението си да отхвърли американското си гражданство и да премести офисите си в Ирландия.
    Стейси Хърбърт подчерта "По-специално, данъкоплатците ще бъдат лишени от 35 милиарда долара".

    Големите групи за натиск, "на практика изготвят по-голямата част от законите на тази страна." PhRMA, група за лобиране, представляваща големите фармацевтични компании в САЩ, включително и Pfizer, написа Medicare Част D - един закон "който струва на американския данъкоплатец между 50 и 70 милиарда на година, докато те се отказват американско гражданство, защото не са в състояние да платят 2 милиарда на година".
    "Pfizer представлява уахабизма в САЩ, Ирландия служи като убежище за финансови терористи като Pfizer", заяви Макс Кайзер. „Вече е възможно да плячкосате САЩ напълно и след това да отидете в Ирландия, за не плащане на данъци, оставяйки след себе си финансов апокалипсис. "

    Друга ситуация, в която американските компании лишават гражданите от всякаква форма на свобода е законът за общинската широколентова експанзия в Тенеси, отхвърлен след съпротива на на компанията AT & T. "В Близкия изток, например, терористите унищожават скулптури от древността, като част от техните Уахабистки цели. В САЩ, AT & T, терористична корпорация, унищожава свободния пазар и конкуренцията, стълбовете на тази страна" заключава Maкс.

Станете почитател на Класа