Microsoft пуска комуникация чрез холограми от "Star Wars"

  • Холопортацията" е нов клас 3Д технология, която служи за излъчване на живо в три измерения на виртуалния модел на човек, навсякъде по света.

    Изследователи и програмисти на Microsoft са успели да създадат нещо, което досега съществуваше само в сферата на научната фантастика: система холограми за предаване на виртуални триизмерни модели на хора, които се движат и говорят в реално време, която ви дава възможност да общувате с всеки, на всяко място на планетата.

    Тази система, е наречена " Холопортация" и е разработена от екипа 3D интерактивни технологии, като се основава на Augmented Reality - технология, която смесва реално и виртуално чрез визията на технологично устройство.

    В показания от Microsoft тест, за да видите холограмната разширена реалност са нужни очила HoloLens. Ако двамата партньори ги носят, те могат да се виждат и да си взаимодействат един с друг.

    Проектът "Холопортация" изглежда, е бил вдъхновен от класическите сини холограми, появили се във филмите на Джордж Лукас "Междузвездни войни", от 1977 г. насам, но сегашната технология не позволява още да се видят холограмите като във филмите, без специални очила.
  • Ще стигнем ли до имплантиране на устройство за разширена реалност в очите или в мозъка? Бъдещето ще покаже.

Станете почитател на Класа