Похититен е египетски самолет в Кипър

Похитен е египетски самолет, съобщи вестник „Прото тема”.Кипърските власти са започнали преговори с похитителя на самолета A320. На летището са паркирани линейки.

„Водят се преговори с хора в машината, който в отведен на специална площадка в зоната на летище Ларнака”, посочва изданието. Авиокомпанията „Egypt Air” потвърди отвличането на полет MS181. По първоначална информация на борда има 80 души, но по данни на Франс прес, позоваваща се на египетските летищни власти, в самолета се намират 55 пътници и седем членове на екипажа. Очаква се компанията да направи официално изявление.

Според непотвърдена информация похитителят иска жените и децата с египетски произход да напуснат самолета.

Кипърската полиция е въведена в режим на повишена тревога. В Министерството на правосъдието се провежда извънредна среща.  Все още нито един от пътниците на борда не е напуснал самолета.

Самолет А320 кацна в Кипър на летището в Ларнака в 08:50 местно време, съобщи кипърският вестник „Cyprus Mail”. Отвличането на самолета станало на 70 мили от кипърското летище, което даде разрешение за кацане.

 

По-рано арабското електронно издание “Ал Баваба”съобщи, че похитителят е терорист с колан с експлозиви.

Националността на терориста все още не е известна. По-рано „Асошиейтед прес” съобщи, че на борда на похитеният самолет на Egypt Air може да има бомба.

Службите за сигурност отказват да дадат повече информация за инцидента.

Станете почитател на Класа