Фидел Кастро: "Не се нуждаем Империята да ни подарява нищо"

  • След историческа визита на президента на САЩ в Куба, екс-президентът на страната Фидел Кастро публикува статия, озаглавена "Брат Обама" с критика на думите, изречени на острова от Обама. "Моето скромно предложение е да помисли и да не се опитва да развива теории за кубинската политика," съветва Обама Фидел Кастро.

    В статията си, Фидел Кастро припомня трагичните събития, понесени от кубинците през 1961 г., когато "само една година и три месеца след триумфа на революцията, една наемна сила с оръдия и бронирана пехота, оборудвана със самолети, придружена от самолетоносачи на САЩ, с изненада атакува страната ни. Нищо не може да оправдае това умишлено нападение, както и последвалите атаки срещу кубински кораби и пристанища, множество актове на насилие и самолета, пълен с пътници взривен във въздуха".

    "Ние не се нуждаем империята да ни подаряванищо", заключава Фидел Кастро. „Кубинците са в състояние да произвеждат храни и материално богатство, имаме нужда само от усилието и интелигентността на нашите хора."


Станете почитател на Класа