Русия подложи на задълбочена проверка и учения стратегическите ракетни войски в Сибир

  • Близо 4000 руски военнослужещи от стратегическите ракетни войски, базирани в близост до сибирски градове Омск и Иркутск участват в мащабни учения и строги инспекции, съобщава изявление на руското министерство на отбраната.

    Изявлението подчертава, че маневрите ще се фокусират предимно върху безопасността на ядрените бази и способността на войските да действат при терористични актове и подмолни атаки, да отблъскват потенциални вражески командоси. Всъщност, една от характеристиките на упражненията в Иркутск ще бъде използването на роботизирани системи с дистанционно управление, за да се симулира защитата на инсталациите.

    "В плана за обучение за 2016 г., на силите със стратегически ракети, е включено провеждането на цялостен контрол от страна на командването на ракетните единици в Омск и Иркутск. Като цяло, се подлагат на проверка 4000 войници и 400 единици оборудване"се казва в изявлението, направено от командира на стратегическите ракетни сили, генерал-полковник Сергей Каракайев.

    "Военните единици ще бъдат тествани във всички компоненти и критерии на бойна готовност, оперативна способност, морално и психологическо състояние на персонала и борба срещу тероризма" се казва в изявлението.

Станете почитател на Класа