Командващ на НАТО в Европа: Путин е създал силна армия

  • Американският генерал Филип Брийдлав, командващ силите на НАТО в Европа, каза в интервю за естонски медии, че руският лидер Владимир Путин е инвестирал във въоръжените сили на страната и демонстрира силата на армията си.

    "В последните пет години, Путин направи големи инвестиции в своите въоръжени сили. Той формира добри войници. Ние видяхме в действие неговите военновъздушни сили в Сирия. Той също показа голям потенциал на ракети с голям обсег, изстреляни от кораби и подводници. В допълнение, създаде възможности да покаже потенциала си и го направи, в Крим и Донбас ", каза той.
  • Генералът подчерта, че на срещата на върха на НАТО, която ще се проведе на 8 и 9 юли във Варшава, ще трябва да се обсъдят проблемите на повишено военно присъствие на НАТО в Европа. "Русия трябва да разбере, че ако пресече границата няма да се изправи срещу друга държава, а срещу цялото НАТО", каза генералът.

    Брийдлаве известен с многобройните си изказвания за руската заплаха. В началото на март той обяви, че Русия е враг на САЩ и представлява дългосрочна заплаха за интересите на САЩ. След това заяви, че Съединените щати и техните съюзници трябва да се подготвят за евентуален конфликт срещу Русия.

    Тази година Брийдлав напуска длъжността си и ще бъде заменен от сънародника си генерал Къртис Скапаротти, който в момента служи като командир на войските на НАТО и САЩ в Южна Корея.

Станете почитател на Класа