Чист път за Тръмп: Тед Круз излиза от президентската надпревара в САЩ

Индиана бележи седми пореден разгром на Круз от ръцете на Тръмп в Републиканските първични избори. Победата на Тръмп означава, че той е на път да спечели броя на делегатите, необходими, за да спечели номинацията.

След като обяви оттеглянето си, Тед Круз говори за необходимостта да се разработи едно консервативно бъдеще за Америка и благодари на семейството и последователите си. "Със свито сърце, но с безграничен оптимизъм за бъдещето на тази нация в дългосрочен план, ние прекратяваме нашата кампания", каза той.

Доналд Тръмп в момента има 1001 делегати, докато демократката Хилъри Клинтън води сред демократите с 1,663 делегати. За да успее кандидат в конгреса на републиканците (който ще се проведе в Кливланд, Охайо, между 18 и 21 юли), той се нуждае от подкрепата на общо 1,237 делегати. При демократите, чиято конвенция ще се проведе между 25 и 28 юли във Филаделфия (Пенсилвания), трябва да сеполучи подкрепата на 2,383 делегати.

"Благодаря Индиана, очакваше се да спечелим", пише в своя Twitter акаунт известния милиардер. След победата си той каза, че Круз "трябва да се оттегли от президентската надпревара, за да се спре загубата на време и пари."

Станете почитател на Класа