Детето с фанелката на Лионел Меси бяга от страната заради заплахи

  • Семейството на афганистанското момче, което докосна сърцата на всички, след като направи публични своите снимки с найлонова торбичка в стил графити-тениска на Лионел Меси и по-късно получи истинска, подписана от футболиста, е избягало от Афганистан и е отправило апел към агенцията за бежанците на ООН, съобщава АФП.

    Сега семейството на Муртаза Ахмади избягало с него в Пакистан, след като баща му, Ариф Мохамед Ахмади, получил заплашителни телефонни обаждания. Обаждания и писма от непознати, някои от талибаните, започнали, когато медийното внимание се фокусирало върху сина му на пет години.

    "Почувствах, че семейството ми и аз сме в опасност, така че реших да напусна Афганистан", каза той и отбеляза, че първо е пътувал до Исламабад, преди да достигне югозападния град Куета. Въпреки това, в този град на семейството също се чувствало несигурно, така че те решили да отправят искане до Върховния комисар на ООН за бежанците да ги изпрати в "коя да е сигурна страна".

    Семейството Ахмади очаква да ги изпратят в Испания, където играе идолът на детето, Меси. Говорител на ВКБООН в Куета потвърди, че семейството е кандидатствало да емигрира и агенцията работи с тяхната заявка.

Станете почитател на Класа