Какво беше обсъдено на тайна среща на Wall Street?

  • Тайната среща бе важен момент в развитието на "blockchain", система или база данни, която служи като " обществена счетоводна в книга" за всички транзакции с bitcoines. Събитието бе важно за това, което постигна, но също и заради броя на участващите фирми, казва Bloomberg. Повече от 100 мениджъри от някои от най-големите финансови институции в света се събраха на 11 април в офиса на Nasdaq на Times Square. Те не бяха събрани там, за да се говори само за " blockchain", тази нова технология, която вероятно ще преобрази финансовия свят, но за да я изгради и да я експериментира.

  • В основата си, технологията на " blockchain ", изключва необходимостта от посредници за извършване на финансови транзакции. Тя позволява на всички потребители да следят в реално време стойността на сделките и всяка транзакция е публично регистрирана. Този инструмент дава възможност за обмен на пари и активи по-бързо и евтино, без да са зависими от една дълга верига от посредници.

    В края на деня, тези предприемачи видяха нещо революционно: щатски долари, превърнати в чисти цифрови активи, които могат да бъдат използвани, за да се изпълни сделка веднага. Това е обещанието на "blockchain", за разлика от сегашната тромава система, склоннd към генериране на грешки и отнемаща дни, за извършване на парични сделки в световен мащаб.

    Събитието имаше за цел да предложи своите услуги от "blockchain" на пазара, да се трансформира и адаптира към нов начин на правене на бизнес. На срещата присъстваха представители на Nasdaq, Citigroup, Visa, Fidelity, Fiserv и Pfizer, между другото. Нещо, което е революция за индустрията е превръщането на парични средства в цифров вид. В този смисъл, Марк Уест, главен технологичен директор на Fiserv, провъзгласи: "Ние създадохме цифров долар."

    Това творение бе използвано за да покаже на участниците в срещата на високо равнище, смисъла на работа с моментален дебит и кредит в "blockchain".
    Потенциалът на тази технология е запленил шефовете от Уолстрийт, тъй като предлага начин да се освободят милиарди долари и да се ускоряват сделки, които в момента отнемат цели дни. събитието бе пазено в тайна, тъй като "повече медии, означава по-малко качество на диалога."

Станете почитател на Класа