"Бял лебед" на парада за Победата

  • Руският бомбардировач Ту-160, с прякор "Белият лебед" заради мекотата на своите линии и цвят, ще участва в парада за Деня на победата над нацистка Германия в Москва на 9 май. На 7 май, самолетът излетя от Енгелс (област Саратов) за руската столица, за да участва в репетиция на парада. Полетът му е бил заснет на видео.

    На 9 май авиацията ще се затвори парада. Полетът ще бъде воден от военен хеликоптер Mi-28N "Нощен ловец", предназначен да провежда мисии 24 часа на ден при всякакви метеорологични условия. Като цяло, 71 самолети и хеликоптери ще летят над Червения площад в чест на подвига на съветския народ в борбата му срещу нацистите по време на Втората световна война. Броят на въздухоплавателни средства съответства на 71-те години от това историческо събитие.

    RT е избрал "HASHTAG '# GuerraNuncaMás (Никога вече война!)да се разпространява в Деня на победата в социалните мрежи. Можете да следвате този етикет в Twitter и Facebook, така че да видите най-интересното от грандиозния парад за Деня на победата от 10.00 Московско време (07.00 GMT).

Станете почитател на Класа