Цунами: падането на цените на петрола, причинено от Саудитска Арабия ще бъде смъртоносно

  • Между 2010 и 2014 г., цената на барел петрол е между 80 и 120 долара, което насърчава инвестициите в международен план. Оттогава стойността на суровия петрол пострада от необратим срив, задвижван от Саудитска Арабия с единствената цел да навреди на конкурентни страни и компании.

    За това, Рияд значително увеличи производството си - както и ОПЕК - с повече от 850,000 барела на ден до края на 2015 г., средно 10.33 милиона барела на ден през ноември същата година. Това се счита за обявяване на война на производителите в Русия и САЩ.

    Свръхпроизводството причини срив и цената на барел се установи на около $ 35. Въпреки това, Саудитска Арабия иска още и нейната цел е да доведе цената до само $ 20, което ще причини фалит на много фирми. Процесът на унищожаване на фирми и петролни корпорации води до премахване на конкуренцията и ще доведе до разрухата на много страни.

    След това, ще дойде време, когато Саудитска Арабия ще се натовари с повишаване на цената на барел, което ще провокира глобално икономическо цунами. А въпреки, че е основният фактор в спада на цените, Саудитска Арабия, сега страда от дефицит от 16% от БВП.

Станете почитател на Класа