Какво знае Google за вас

  • Google от просто търсачка в Интернет се превърна в център за обработка на лична информация с цел печалба. Според бележка, публикувана от вестник "ABC", мотото на компютърната сигурност днес е: "В мрежата, когато нещо е безплатно, продуктът сте вие".

    По този начин, търсачката Google, клиповете в YouTube, пощата Gmail или картите Google, освен осигуряване на безплатна и полезна услуга, действат и като преработвателите на цялата информация на сърфиране в Интернет. Защо? Ами много просто, с тези данни е възможно да се знае подробно дейността на всеки потребител, неговите вкусове, предпочитания, любими продукти или лични нужди.

    Тази дейност на проследяване за различни цели (включително реклама) е описана в "Общите условия за ползване" на Google – документ, който всеки интернет потребител приема без да го прочете до края.

    Търсенията или покупки на продукти, са използвани за показване на реклами и свързани статии в бъдеще, дори и ако ние не желаем тази информация в своя браузър. Google знае също всички сайтове, които сме посетили (информация, запаметена в историята на търсенето), както изтегляне на файлове, което сме правили.

    Изтриване на тази лична информация е възможно и може да бъдат конфигурирани рекламите, показвани по време на сесията. Вярно е, че преди да изтриете личните данни, Google ни предупреждава,че ако ги премахнете от техните сървъри може да "ограничите способността" на техните продукти. Но реалността е, обаче, че само ще имат по-ограничен достъп до нашата информация.

Станете почитател на Класа