Дилма Русеф: "Последният ден от мандата ми ще бъде 31 Декември, 2018"

По време на встъпителната реч пред Националната конференция за политиката за жени в Бразилия, президент Дилма Русеф говори за импийчмънта срещу нея и заяви, че " не е уморена от борбата, но е уморена от нелоялни и предатели", съобщава местният вестник Folha de São Paulo.

"Последният ден на моя мандат ще бъде 31 декември 2018 г.", каза държавният глава на хилядите участници във форума за жените и обеща да участва във всички събития, планирани за да се предотврати отстраняването й, което ще бъде гласувано в бразилския Сенат.
В същото време, в много щати в цялата страна се събират хиляди хора на Националния ден на мобилизация срещу преврата, като блокират пътища в големите градове и парализират различни дейности.

В следващите часове бразилското правителство ще поиска от Върховния съд прекратяването на политическия процес срещу президента. Посочва се, че интересите на транснационалните петролни компании, които се противопоставят на правителството, съчетани с вътрешната опозиция, "парализират процеса на демократизация".

Станете почитател на Класа