Джон Кери на път да предизвика международен скандал с велосипед

  • Държавният секретар, Джон Кери,обясни в реч пред студенти в Оксфорд (Великобритания) до каква степен Студената война влияела на неговата политическа идеология. За да илюстрира историята той спомена един епизод от детството, когато баща му, Ричард Кери, работил в посолството на САЩ в Западен Берлин.

    "Нашето семейство се премести в Берлин, където гледах през очите на едно дете обтегнатите отношенията между Изтока и Запада, особено когато се качих на велосипед без разрешение и се насочих към комунистическия сектор. Бях надлежно наказан от баща ми, който ми каза, че бих могъл да предизвикат международен скандал" . Дипломатът не уточни какви опасности предизвикало рискованото му приключение в условията на антагонизъм между двете германски държави.

    Няколко драматични моменти в живота на Кери са свързани с любовта му към колоезденето. Преди година, през май 2015 г., той е претърпял инцидент по време на езда на велосипед във френските Алпи, който го отведе в болница с фрактура на дясната бедрена кост.

Станете почитател на Класа