Белгийската полиция предупреждава за опасността от новите емотикони на Facebook

  • Белгийската полиция призоваха хората да не използват новите опции за реакция във Facebook за да не застрашат своя личен живот, съобщава The Independent. Полицията гарантира, че сайтът използва емотиконите, за да събере информация за своите потребители и да избере най-добрият начин да им се представят реклами.

    През февруари Facebook пусна шест нови възможности за изразяване на емоции от дадена публикация. Те са създадени в отговор на исканията за бутон "Не ми харесва" и по този начин се даде възможност на хората да споделят реакциите си към информацията, публикувана в социалната мрежа, без да поддържат това, което е написано.

    Въпреки това, белгийската полицията казва, че новият Facebook инструмент предоставя важна информация за случаите, когато лицето е в добро настроение и може да реагира положително на формата на съобщенията.

    "Емотиконите не само изразят чувствата, но и ще помогнат на Facebook да оцени ефективността на рекламите на страницата си", се казва в официалния сайт на полицията в Белгия.

Станете почитател на Класа