Дешфрираха магии за любов и секс в египетските папируси на 1700 години

  • Италианският изследовател Франко Малтомини, от Университета в Удине (Италия), е дешифрирал два египетски папируса от трети век, в които става дума за " любов, подчинение и секс", съобщава Live Science.

    Първият от текстовете приканва боговете да "запалят сърцето" на една жена, докато тя обикне, този, който казва заклинанието. Той трябва да следва стриктно ритуалите и да го направи в обществена баня. "Аз ви призовавам, земя и вода, демона, който живее във вас и (заклинам) така както гори богатството на тази баня, да изгори след това (жената, до която е адресирано) родена от (майката на жената), за да дойде тя при мен, "се казва в текста.

    Втората магия е написана за жени, които искат да се "подчини" един мъж и да направи всичко, което те искат. Текстът гласи: "покори (име на човека), роден от (име на майката на мъжа)". Според текста, това любовно заклинание може да даде неограничени сили за реализацията на всяко желание на жената, която го произнася към желаното лице.

    Според Малтомини и двата текста, не са били посветени конкретно на някого: любовните магии са направени така, че всеки, който ще се възползва, само трябва да добави името на неговата "жертва".

    Двете декриптирани съобщения, които са на около 1700 години, са част от колекция на древни египетски папируси от град Оксиринхус. Археолозите Бернард Гренфел и Артур Хънт ги открили през 1896 г. и видяли, че най-старият папирус, датира от година 50 г. С., докато най-новите били от средата на шести век. Голяма част от тази поредица документи е останала и е проучена в университета в Оксфорд (Великобритания).

Станете почитател на Класа