Какво убива младите хора по целия свят:?

  • На нашата планета живеят най-малко 1 000 милиона млади хора, най-високата стойност в най-новата история. Увеличеното присъствие на младо население е концентрирано в страните с развиващи се икономики.

     Добра или лоша, всяка промяна в начина ни на живот е дългосрочна и носи ефекта на снежна топка. Това се вижда от проучване, проведено от няколко университети, изследователски центрове и здравни министерства по целия свят, координирани от Института IHME от Университета Вашингтон в Сиатъл САЩ.

    В този ретроспективен анализ са изследвани основните причини за смъртността сред младите хора на възраст 10-24 години в 188 страни.

    Резултатът показва, че по-голямата част от смъртните случаи сред деца и юноши на възраст от 10 до 14 години през 2013 г. се дължат на ХИВ и СПИН. Юношите и млади хора на възраст между 15 и 24, от своя страна, най-вече умират при пътни инциденти.

    Една от особеностите на смъртността сред младите хора е, че има голямо влияние на фактори като „партньорски натиск, алкохол, наркотици или секс". Тези обстоятелства следва да се предотвратяват на по-ранен етап в семейството на един тийнейджър, за да растат младежите здрави физически и психически.


Станете почитател на Класа