Русия показа, че западните санкции не работят

Пласирането от Русия на Еврооблигации е важен момент, доказващ, че западните санкции, насочени срещу Москва не работят както бе обявено, пише колумнистът на вестник"The Washington Times“ Тод Ууд.

Авторът на статията посочва ключовия момент от западните санкции: да не се позволи на Русия достъп до западните капиталови пазари. Въпреки това, по-рано тази седмица Русия пласира еврооблигации на стойност над $ 1,750,000.

"Има търсене на руските облигации и то ще продължи да расте. Кремъл ще преодолее тази криза", отбеляза Ууд, който също така обяснява защо чуждите инвеститори се интересуват от руските облигации. "Целта на инвеститорите е печалба. А докато Федералният резерв на САЩ продължава да поддържа лихвените проценти близо до нулата, за да се справи страната с дълга и да не убие икономиката, дори не може да се говори за ползи от американските облигации на развитите пазари. "

„Кажете открито, кои облигации са по-привлекателни? На САЩ, които не са в състояние да произвеждат печалби и принадлежат на една страна с ниво на дълг над 100% от БВП, или на Русия, страна, която надвива рамките на санкциите и падащите цени на петрола и ще получи годишна печалба в размер на 4,75% от своите облигации през следващите десет години?“

Станете почитател на Класа