Русия, Китай и Монголия се ангажираха с общ икономически коридор

  • Президентите на Русия, Китай и Монголия Владимир Путин, Цзинпин и Цаджиягин Елбегрош – се споразумяха на 23 юни за програма за създаване на икономически коридор между техните страни, според официалния сайт на Кремъл.

    Ключовият момент на това споразумение е взаимното признаване на резултатите от митнически контрол за някои стоки.

    Руският президент подчерта, че създаването на тази програма има за цел да засили трансграничните връзки чрез активиране на повече от 30 съвместни инвестиционни проекти. Тя е разработена след срещата на върха на Шанхайската организация за сътрудничество (ШОС), проведена в Уфа миналата година.Лидерите на трите страни също отбелязват напредъка, постигнат в тристранното сътрудничество.
  • Владимир Путин даде обширно интервю за китайската информационна агенция няколко дни преди пристигането си в Пекин: "Сътрудничество между Китай и Русия е фактор на стабилност в световните дела".

    "Важно е, че е изработена пътната карта за развитие на тристранните контакти в политиката, икономиката, международните отношения и в културната и хуманитарната области. Започна да действа механизмът за политически консултации, който е добра възможност за координиране позициите по актуални въпроси на регионалната програма", каза Путин.

Станете почитател на Класа