"Вашингтон сега иска тотална война в Сирия"


  • "Вашингтон сега иска тотална война" в Сирия, твърди писателят и политически анализатор Катрин Шакдам в новата си статия.

    "Съединените щати искат да отидат на война отново! Мислех, че Вашингтон вече е във война с Дамаск ... или това е антитероризъм? Не съм сигурна, че американците знаят разликата между войната срещу тероризма и срещу суверенни нации“.

    Анализаторът посочва, че в продължение на пет години, САЩ работят за сваляне на правителството на Башар Асад. Сирия се бори, за да възвърне своята териториална и политическа независимост, а американските официални лица искат все повече оръжия, повече власт и "се крият все повече и повече зад терора, за да оправдаят своята позиция."

    Тя пита: "Защо трябва да си иде президента Асад? Защо западните сили искат да свалят един демократично избран държавен глава, когато тероризмът остава приоритет? " и подчертава, че ислямската държава "е загубила почва под натиска на сирийската армия, подкрепена от Русия, Иран и Хизбула."

    Авторът твърди, че, въпреки всички усилия на американците за сваляне на законното правителство, "Сирия се оказа костелив орех"; толкова костелив, че е дори довел до "политическа фрактура" във Вашингтон, според скорошен документ, подписан от дипломати от Държавния департамент. Те критикуват политиката на администрацията на президента Барак Обама в Сирия и призовават за бомбардировки срещу силите на Башар Асад.

Станете почитател на Класа