Кървав атентат в Мюнхен

  • В 15:50 GMT германската полиция е получила обаждане за стрелба на улица Ганауер в баварската столица. Видео, публикувано в социалните мрежи показва как мъж в черно започва стрелба по обект на Макдоналдс, разположен срещу търговски център Олимпия. От там, нарушителят отива на улица Реезе и влиза в Олимпия. Около търговския център се развива полицейска операция, а от Олимпия тичешком излизат хора.
    В града бе преустановена дейността на обществения транспорт. Властите затвориха метрото и трамваите и автобусите спряха да се движат. Централната жп гара в Мюнхен е евакуирана. Няколко часа по-късно полицията е дала разрешение за възстановяване на нормалното функциониране на обществения транспорт.

    Полицията официално потвърди, че са загинали десет души при стрелбата, включително предполагаемия извършител на атаката, който се е самоубил. Полицията заяви, че той е действал сам. Тй е идентифициран като германец от ирански произход на 18 години.

    Мотивите на престъплението също са неизвестни. Според непотвърдени данни, престъпникът викал националистически лозунги, а според някои свидетели нападателят казал, че наскоро е получил психиатрично лечение.
    Германският канцлер Ангела Меркел, не е направила изявление по време атаката в Мюнхен, въпреки че полицията я е описала като терористична атака.

    Световните лидери изразиха своите съболезнования към германския народ.

Станете почитател на Класа