Краят на света ще бъде на 29 юли

На предстоящия 29 юли за съжаление ще се състои финалният апокалипсис, който ще сложи край на живота на нашата планета, се казва в едно видео, което се е превърнало във вирусно, качено в YouTube от канала End Times Prophecie, посветена на изучаване на Библията.

Според съдържанието на видеото, в петък следващата седмица ще се инвертират магнитните полюси на Земята, което ще доведе до апокалипсис. Смяната на полюсите ще предизвика силни земетресения и драстични температурни промени, което ще направи живота на нашата планета невъзможен.

В това "пророчество" също се говори, че Слънцето ще угасне, луната ще се превърне в червена, атмосферата ще колабира и океанът ще повиши нивото си. "Полярното обръщане ще подгони звездите в небето и вакуумът, създаден от колебанията на Земята, ще дръпне атмосферата на земята” се казва в клипа.

В допълнение към редица уж научни доклади, видеото представя изображения, с които обяснява, че Христос ще пристигне на летящ кон, придружен от голяма войска, за да разруши Земята, наказание, от което ще оцелеят само праведните. Въпреки преувеличението, както изглежда видеото, очевидно е рекламна кампания, но то е успяло да предизвика паника в една част от интернет и да се разпострани вирусно: повече от 2 милиона посещения и близо 4000 коментари.

Станете почитател на Класа