Русия: САЩ отглеждат терористично чудовище

Продължаващото сътрудничество между управляващите в САЩ и организацията «Джебхат ан-Нусра», която си сложи друго име «Джебхат Фатах аш-Шам», заплашва да доведе до трагични последствия.
 
 По-нататъшната подкрепа на ислямистите екстремисти е равносилна на подхранване и отглеждане на «терористично чудовище», — така счита МВнР на Русия.
 
Вашингтон има печалния опит от общуването си с Осама бен Ладен и оглавяваната от него «Ал Кайда». В резултат светът видя смъртта на хиляди обикновени американци, които загинаха от терористичните атаки.
 
Белият дом, както е повече от видно, не желае да си направи изводи от случилото се, защото е ясно, че и в бъдеще ще подкрепя сирийския филиал на терористичната групировка.
 
Възниква закономерният въпрос: това какво е — обикновен пропуск на ръководството на САЩ или съзнателни действия за дестабилизацията на Близкия Изток и в частност на Сирия?
 
Вашингтон признава «Ан-Нусра» за терористична организация, но в същото време не води борба с нея.
 
Нейните бандитски групи «случайно и щастливо избягват» авиоударите на западната коалиция. На всичкото отгоре Пентагонът отказва да предостави на Русия координатите на дислокация на групировката, не обръща внимание и върху координираните действия между «умерените» и бойците на сирийската Ал Кайда, — отбелязват от руското външно министерство.
 
Вместо реални стъпки в борбата с тероризма, САЩ «поставят пръти в колелата», поставяйки поредните си условия, в резултата на които разгромените екстремисти получават глътка въздух и възстановяват силите си. По такъв начин Вашингтон води необявена война срещу законното сирийско правителство. / NewsFront – Bulgaria

Станете почитател на Класа