Асасини – (Assassins)

Формирани през XI век, асасините са ислямско тайно общество на убийци, основано от съученик на персийския пост Омар Хаям на име Хасан ибн Сабах. Твърди се, че името им произлиза от факта, че са пушели хашиш, преди да тръгнат, за да извършват убийствата си. Хасан бяга от Персия в Египет, за да избегне наказание заради откраднати пари.

 

В Египет е посветен в тайните на юдейската Кабала и други древни тайни учения. Основава Асасините, след като изучава структурата на едно тайно общество, наречено ,,Велика ложа на Кайро" или ,,Ръката на познанието".

 

Твърди се, че асасините от време на време са обединяват с Ордена на тамплиерите във военни действия, например нападението през 1129г. срещу Дамаск, водено от царя на Йерусалим Балдуин.

 

,,Modus operandi" на асасините е прост: те убиват враговете си и всеки друг, който се изпречи на пътя им.

 

Предвидимо, насилническата им природа е и причината за поражението им. Точно както съвременните гангстери понякога се обръщат един срещу друг, водачите на асасините стават собственият си най-лош враг. Хасан е убит от сина си, но внукът на Хасан разбира за заговора и убива баща си, преди той самият да бъде убит. Останали с властови вакуум на върха, асасините не са на висотата на ордите на монголите, които завладяват региона през 1250г.

 

Легендата за асасините продължава да живее обаче. Смята се, че малки секти от пушещи хашиш убийци, претендирайки да принадлежат на първоначалните асасини, продължават да функционират в Близкия Изток. / Срещу системата – Новия световен ред

Станете почитател на Класа