Венецуела ще стане първият износител на газ в Латинска Америка

Венецуела обяви, че производството на газ ще я превърне в първа в Латинска Америка за по-малко от една година, според прогнозите за износ на държавниата компания PDVSA.

"За по-малко от една година", каза Еулохио де Пино, венецуелски министър на петрола и президент на PDVSA, "може да достигнем повече от 1000 милиона кубични фута на ден" .

Той обясни, че в момента, експлоатационните области, разположени в залива на Венецуела, произвеждат около 600 милиона кубически фута, докато друга локация наречена Dragon ще започне да произвежда 300 милиона и заедно с останалата част от областите, които съставляват проект Марискал, лесно ще достигнат до определената цифра.

Това означава, че южноамериканската страна има не само "първо място сред страните с най-големите запаси от петрол, с общо 316 милиона барела", която осигурява източник на финансиране за 250 до 300 години, но сега ще бъде силен конкурент и в доставките нагаз.

"В бъдеще тези полета ще бъдат в състояние да произвеждат 1200 милиона кубични фута и 28 хиляди барела кондензиран газ на ден“, заяви компанията.

Станете почитател на Класа