Северна Корея: "Администрацията на Обама е банда гангстери"

Министерството на външните работи на Северна Корея, в остър отговор на неотдавнашните изявления на държавния секретар на САЩ, Джон Кери по отношение на Пхенян, разкритикува правителството на САЩ като "банда от гангстери".

"Групата на Обама, включително Кери, е една банда от гангстери, които свалят със сила законните правителства на суверенни държави и убиват десетки хиляди невинни хора в различни части на света ", каза говорителят на министерството.

Министерството на външните Северна Корея също така отбеляза, че претенциите на Джон Кери, че Северна Корея е "незаконен и нелегитимен режим, не подкопават стратегическата позиция на Северна Корея, която се демонстрира достойно в света със силата на монолитно единство и огромна национална мощ ".

Северна Корея скоро може да извърши нов ядрен опит, съобщи Агенция Yonhap с позоваване на източник от правителството. Това ще бъде шестият такъв опит, извършен от правителството на Пхенян. Това поражда опасения от САЩ, които планират да инсталират система за противоракетна отбрана в Южна Корея.

И Русия, и Китай се противопоставят на монтирането на система за противоракетна отбрана на САЩ на полуострова заради ядрените опити, проведени от Пхенян. Китайският външен министър предупреди преди месеци, че системата за противоракетна отбрана на САЩ би могла да застраши сигурността на Пекин и да бъде насочена срещу страната му. Според Москва, инсталирането на THAAD "е отвратителен начин да се повлияе на глобалната стратегическа стабилност."

Станете почитател на Класа