Тръмп: "Политиката Клинтън в Сирия ще доведе до трета световна война"

Кандидатът на републиканците за президент на САЩ, Доналд Тръмп, заяви във вторник в интервю, че политиката на кандидата на Демократическата партия, Хилъри Клинтън за Сирия "ще доведе до трета световна война", съобщава Reuters ,

"Това, което трябва да направим е да се съсредоточим върху Ислямска държава, не трябва да се концентрираме върху Сирия", каза Тръмп, като отбелязва, че " ако слушаме Хилъри Клинтън ще влезем в Трета световна война."

"Не се борим повече само със Сирия, вече се борим срещу Сирия, Русия и Иран, нали?", заяви кандидатът на републиканците. "Русия е ядрена държава, където ядрените ракети работят, за разлика от други страни, които само говорят," каза той. Според Тръмп, оставката на сирийския президент Башар Асад е "вторичен" проблем в сравнение с борбата срещу Ислямска държава.

Що се отнася до отношенията между САЩ и Русия, Тръмп се усъмни как Клинтън, в случай на победата й в изборите, ще се върне да преговаря с руския президент Владимир Путин, комуто е създала толкова лош имидж."

За предизборната кампания в САЩ, Тръмп каза "ако имахме обединена партия (позовавайки се на Републиканската партия), нямаше начин да загубим тези избори от Хилъри Клинтън."

Станете почитател на Класа