Новите 5 лири скандализираха вегани и индийци

Банката на Великобритания съобщи, че работи върху "потенциални решения", след като стана ясно, че новата банктона от 5 лири съдържа животинска мас, пише metro.co.uк.
 

Говорител на институцията каза, че са разгледали неочаквано възникналата ситуация с "цялата си сериозност" и в момента обмислят варианти банкнотите да се отпечатат наново.

"Ние сме наясно с притесненията на някои хора относно съдържанието на мазнини в новата банкнота от 5 лири. Уважаваме тези позиции и се отнасяме към тях с голяма сериозност," каза говорителят на банката.

Той увери, че банката не е подозирала за материала, от който е направена хартията за банкнотите, когато е възлагала поръчката.

"Изпълнителят ни "Инновия" в момента работи интензивно по въпроса и ще ни държи в течение относно евентуалните нови решения," казаха от банката.


Когато се появиха новините за съдържанието в материала на банкнотите, те предизвикаха гняв и възмущение сред милиони британци, които избягват животински продукти. Вегетарианци и вегани се почувстваха отвратени от разкритията относно банкнотата, която е в обращение от три месеца. Своя гняв изразиха и милионите индийци на Острова, за които кравата е свещено животно.

Станете почитател на Класа