Щяха ли да депортират Мелания Тръмп с настоящите мерки за имиграция през 90-те години?

Ако сегашните правила на американския президент Доналд Тръмп за миграционен контрол, бяха в сила е през 90-те години, настоящата първа дама, Мелания Тръмп, която работи тогава като модел, можеше да бъде депортирана, пише Slate.

Това предположение се основава на документи, получени от AP през ноември 2016, които хвърлят светлина върху работата на модела Мелания Кнаус през 1996 г., когато е била в САЩ с туристическа виза B-1 или B-2, така наречената "виза на посетител " в САЩ.

Този тип виза разрешава само да се търси работа, но забранява да се работи в страната. Въпреки това, според документите, на Кнаус са изплатени $ 20 056 за десет работи като модел през седемте седмици преди на 18 октомври 1996 да получи виза H-1B, която дава юридическо разрешение да работи на територията на САЩ.

Прокурор и адвокат за правна помощ по закона имиграцията на САЩ казват, че ако заповедта на Тръмп е бил в сила по това време, Мелания щеше да е със сигурност между случаите на приоритетно изпълнение на указа за масовото депортиране на нелегални имигранти, според които имигрантите без документи, виновни в извършване на престъпление, са приоритет за депортиране.

В същото време, Черил Дейвид, експерт по имиграция в Ню Йорк, смята, че е много трудно едно нарушение, като това на Мелания, да бъде открито, тъй като в повечето случаи нарушаването на туристическа виза се открива само когато имигрантът напусне страната и когато влезе отново граничния офицер открие документ за плащанията в ръчния му багаж или работни контакти в телефона му. Също така, хората, които са "заможни на външен вид", като Мелания, която преди да дойде в САЩ е работила като модел и в Европа, обикновено не са подлагани на подробна проверка.

Станете почитател на Класа