Кандидат на Тръмп за секретар на ВМС на САЩ се отказа от поста

Филип Билдън, кандидатът на Доналд Тръмп за секретар на ВМС на САЩ, е отказал да заеме тази позиция, както се потвърждава от изявление, цитирано от Портал USNI News. В посланието си, Билдън твърди, че подкрепя "напълно" дневния ред на президента и Джеймс Матис като секретар на отбраната, но няма да заема длъжността "тъй като не може да изпълни изискванията на Правителствената служба по етика, без неуместно прекъсване и без икономически неблагоприятна ликвидация на частните финансови интереси на семейството ми. "

В същото време, Матис заяви, че отказът на Билдън е "лично решение, мотивирано от личния живот и предизвикателствата, пред които се изправя, в опит да отдели частните бизнес интереси." Той обеща скоро да представи на президента други кандидати.

Новината за възможния отказ на Билдън е изтекла в медиите преди няколко дни. Въпреки това, на 18 февруари президентският говорител Шон Спайсър, написа на профила си в Twitter, че кандидатът е "100% отдаден и държи на позицията".

Билдън не разполага с много опит в областта на Военноморските сили, но Белият дом описа кандидатурата му като "правилния избор", защото има три десетилетия опит в международния мениджмънт и инвестиции.

Филип Билдън бе ключов член на HarbourVest Partners LLC, американски фонд за рисков капитал, който управлява фондове на обща стойност над 42 млрд. След 25 години в бизнеса, той се пенсионира през 2016.

Станете почитател на Класа