Тръмп: Демократите използват темата за Русия, за да прикрият собствения си провал

"Това за Русия са фалшиви новини измислени от демократите-и подчертани от медиите, за да се прикрие голямата загуба на изборите и незаконните течове на информация", каза президентът на САЩ, Доналд Тръмп, чрез профила си Twitter ,

В редица случаи, Демократическата партия обвини Русия в хакване на изборния процес, за да се гарантира победата на републиканците и Доналд Тръмп, но никога не е представила никакви доказателства. Междувременно, Москва отхвърли всички обвинения.

През 2016 г., президентът на Националния комитет на Демократическата партия, Деби Васерман Шулц, подаде оставка, след като Wikileaks публикува документи на лидерите на партията, които разкриха незаконни практики за предотвратяване на Бърни Сандърс да стане кандидат за президент, в полза на Хилъри Клинтън.

Новият президент на САЩ е зает с кръстоносен поход срещу "неверните новини", които разпространяват различни американски медии и на първо място CNN и интернет страницата BuzzFeed, наречена от президента на "купчина боклук ". Тази седмица Тръмп наложи вето на няколко големи медии за пресконференция на говорителят му, Шон Спайсър.

Станете почитател на Класа