„Атаките срещу Тръмп са макартизъм“

Републиканският конгресмен Девин Нунес, ръководител на Постоянна комисия по разузнаване в Камарата на представителите на САЩ , увери репортерите на конвенцията на Републиканската партия, че "в момента няма нищо" зад твърденията за връзки между околната среда на американския президент Доналд Тръмп и Русия, съобщава Политико.

Нунес каза това, след като друг републикански конгресмен Дарел Иса, настоя за необходимостта специален прокурор да разследва предполагаемите връзки между Кремъл и сътрудници на Тръмп.

"Все едно се е върнал макартизмът", каза Нунес, позовавайки се на тъмния период от историята на страната, когато стотици певци, писатели, актьори, журналисти, изследователи, музиканти, режисьори, адвокати, учени и представители на много други професии са били уволнени и поставени в черния списък, обвинени за връзки с комунистите.

"Ако се докаже, че някои американци са имали никакъв контакт с руските агенти или че някой е свързан с правителството на Русия, ние ще се радваме да ги призовем пред Камарата и да препоръчаме съответните мерки " каза той.

"Но ние не можем да започнем лов на вещици срещу американци, които не са имали контакт с правителството на Русия, само защото техните имена се появиха в новините", каза той.

Станете почитател на Класа