Хаосът на Оскарите – отмъщение на Ди Каприо?

Както вече знаете, церемонията за Оскарите, проведена в нощта на 26 февруари, стана сцена на грешка с епични пропорции. На избрания да обявяви наградата за най-добър филм, легендарният актьор Уорън Бийти, бе даден грешен плик и той обяви като победител по погрешка музикалния La La Land. Монументалният гаф бе поправен бързо (макар че грешният екип вече бе на сцената и получаваше наградата), а наградата отиде при филма "Moonlight".

Както стана известно по-късно, Уорън Бийти вярно е прочел грешната карта, носеща името на Ема Стоун с награда за най-добра актриса за ролята на Мия в La La Land.

Сюрреалистичната сцена, която смая зрителите, предизвика потоп от коментари. Някои дори иронизираха, че Русия стои зад цялата бъркотия.

Монументалният провал вече роди нова "теория на конспирацията": всичко е отмъщение на Леонардо ди Каприо за дългите години, които той е трябвало да чака първия си Оскар до миналата година, когато Академията реши накрая да го награди за ролятя му във филма "Преродения".

Според сценария на церемонията, точно Ди Каприо връчи наградата на Стоун, което означава, че той е държал плика с карта с името на най-добра актриса на годината, преди да се случи инцидента-гротеска.

Ако тази теория е истина, както считат някои изследователи на Оскарите, цитирани от "Индипендънт", то Ди Каприо може да е оставил плика на раздора на грешно място или да го е дал директно на Бийти. Случайно или умишлено?

Станете почитател на Класа