Това е човекът, причинил историческия гаф на Оскарите

На 26 февруари на 89-ите награди на Академията стана монументален гаф , когато беше обявено, че "La La Land" печели наградата за най-добър филм, а след това се наложи да се признае, че истинският победител е "Moonlight".

На следващия ден, PricewaterhouseCoopers (PwC) - компанията, която наблюдава гласуването - разкри, че един от нейните служители не само е причинил гафа, но и не е следвал протоколите за да се намери достатъчно бързо решение. Какво знаем за този човек?

Това е Брайън Кулинан, председател на борда на PwC и един от двамата представители на консултантската компания на церемонията. Този човек е администрирал целия процес, свързан с най-престижните награди в киното през последните четири години и е публикувал много снимки с различни личности в профила си в Twitter.

Кулинан и партньоръката му от компанията Марта Руиз, единствените хора, които са знаели резултатите преди церемонията, са дали пророческо интервю дни по-рано, в които те признали, че не знаят точната процедура при евентуален гаф.

Станете почитател на Класа