Ка-52 „Алигатор“ – уникалната бойна машина, която може да спре цяла армия (ВИДЕО СНИМКИ)

В южната част на Русия застъпиха в дежурство вертолети Ка-52. Уникалната бойна машина е способна да изпълнява задачи във всякакви метеорологични условия и да поразяват цели на разстояние до 10 километра. По думите на специалисти, само дузина от такива  вертолети е способна да спре настъплението на цяла армия.

 

Свързано изображение

 

Най-новият вертолет на руските Военновъздушни сили се усвоява в небето над Краснодарския край — в бойно дежурство застъпиха дванадесет вертолета Ка-52.

 

Свързано изображение

 

Това е уникална бойна машина. Тя е способна да изпълнява фигури от висшия пилотаж с всякаква сложност, да зависва на едно място за продължително време, да изпълнява стрелба с ракети, движейки се не само напред, но и надясно или наляво.

 

maks 2013 k 52

 

Вертолетът може да се разглежда отблизо, но в кабината не дават да се гледа, там има секретна апаратура. Отвън има 30-милиметрово оръдие, такива се слагат на БТР и на десантните машини от последно поколение. Тук са и точките за окачване на ракети и главното — системата за далечно откриване на цели.

 

image

 

– Геостабилизирана оптико-електронна станция. Именно с нейна помощ ли може да се откриват цели на голямо разстояние? 

 

– Да, там има топловизионна камера, лазерен далекомер.

 

Ка-52 ще унищожи танк или бункер на разстояние до осем километра, когато противникът още не го вижда.

 

image

 

Дмитрий Рисьов, изпълнявал бойни задачи в Северен Кавказ и в Южна Осетия, е впечатлен от характеристиките на новата техника. В кабината работят двама летци: единият отговаря за въоръжението, другият управлява машината. И седя един до друг.

 

 

 

 

Станете почитател на Класа