Станцията „Касини“ отново записа разговор на извънземни до Сатурн (СНИМКИ + ВИДЕО)

През 2004 г. звуците, записани до Сатурн бяха сметнати за разговори на извънземни. До газовия гиганти се чуваха твърде странни неща, които бяха оприличени на разговори между извънземните кораби, чуйте ги в първия клип по-долу.

 

Станцията „Касини“, която започна последното си пътуване, се гмурна в пръстените на Сатурн. Прелитайки на 26 април 2017 г. над повърхността на газовия гигант, тя записа звуци. НАСА ги публикува. И уверява: така звучат заредените частици, които създават електромагнитни вълни.

 

Апаратурата, наречена Radio and Plasma Wave Science instrument (RPWS ) (RPWS) трябваше да регистрира и пращенето на малките ледени зрънца, които се врязват в антената на станция. Но не регистрира. За изненада на специалистите пространството между повърхността на облачния слой на Сатурн и вътрешните му пръстени се оказа подозрително пусто.

„Тhe big empty“ – така го описаха.

 

 

 

Звуците излизат от пространството под пръстените на Сатурн

А звуците до Сатурн, записани сега, се оказаха не особено изненадващи. Не изглеждаха нереални. Не приличаха на онези отпреди 15 години – когато изследванията бяха в самото си начало.

 

Първите звуци са записани през април 2002 г. (на видеото горе), когато станцията „Касини“ се намира на 374 милиона километра от Сатурн. Сигналите били модулирани по честота в диапазона от 50 до 500 кХц и са били на серии в различни тоналности.

 

Най-забележителният запис е направен на 25-ти юли 2004 г. вече в непосредствена близост до пръстените на Сатурн. НАСА ги премодулира в честотния диапазон, достъпен за човешкото ухо. Но ги публикува не веднага, по някаква причина, а няколко години по-късно. Те казват, единствено с цел да ни покажат: Вижте как забавно звучи пространството около Сатурн. Отговорът беше появата на вълна от конспиративни подозрения.

 

Ентусиастите дори вдигат записаните звуци с няколко октави. И те изведнъж заприличаха на някаква реч. Сякаш говори някакъв нечовешки глас. При желание дори могат да се различат отделни думи, изречени както предположиха ентусиастите, от извънземен, който е летял на кораба си.

 

Клипът с невероятния запис е чут от над 8 милиона човека.

 

 

 

 

Единият от източниците се е намирал малко по-далече от Сатурн.

 

Мистериозните радиосигнали са били уловени и записани с помощта на същата техника RPWS. НАСА, разбира се, не ги намери за разумни. Обясни, че електромагнитните вълни може да са били генерирани от северните сияния на Сатурн.

 

Или от метеори, които се врязват в ледените пръстени на гигантската планета и предизвикват смущения електромагнитното и поле. Но след това се появиха доказателства, че източникът на звука е някъде около Сатурн, което от своя страна подхрани подозренията за извънземна активност.

 

 

Според плана на така наречения Голям край (Grand Finale) станцията „Касини“ трябва да падне върху Сатурн на 15 септември 2017 г., а преди това – 22 пъти да прелети над облаците на планетата, минавайки през 2000-километровата пролука под пръстените. Всяко такова „гмуркане“ ще донесе нови знания относно електромагнитния фон на планетата и, може би, нови звуци.

Първият път станцията прелетя под пръстените на 26 април, втория път – на 2 май.

 

Станете почитател на Класа