Хиляди хора в САЩ повтарят Руската инициатива „Безсмъртният полк“

Повече от 5000 души участваха тази събота в Съединените щати, в парада на Безсмъртният полк, руска инициатива, която отдава почит на героите от Втората световна война. Това е най-големият брой хора сред западните страни, които поощряват този популярен поход, чиито участници носят портрети на роднини, които са се били по време на войната.

Парадът се проведе в над 20 града в 11 държави и има два пъти по-голям брой участници, от миналата година, каза един от координаторите. Участниците включваха хора от руски произход и коренни местни жители.

Населението в Северна Америка оцени тази инициатива на почит в Ню Йорк, Детройт и Сан Франциско ( по няколко хиляди души във всеки от тези три града), както и в Лос Анджелис, Бостън, Сан Диего, Чикаго Филаделфия и други градове.

Дейностите в Русия за почит на героите от войната ще се проведат на 9 май, Денят на победата. Участниците ще посетят исторически обекти, свързани с Великата отечествена война, за да се разбере по-добре ролята на градовете им по време на войната. Тази гражданска манифестация на 9 май ще обедини в между 700 000 и 1 милион души само в Москва, смятат организаторите.

Руската инициатива „Безсмъртният полк" , която през последните години се е разпространила в целия свят, има за цел да отдаде почит на тези, които са се били в най-кървавата война на в историята, отнела живота на десетки милиони души и променила завинаги хода на историята.

Станете почитател на Класа