"Безсмъртният полк" и в Пекин

Освен едномиллионното шествие в Москва и многохилядните акции в няколко града на САЩ, инициативата "Безсмъртен полк" вече е и в Китай.

"Ние провеждаме инициативата втора поредна година и се е убедихме, че „Безсмъртният полк" още повече сплотява жителите на бившия СССР с Китай. Китайските войници са воювали заедно с нашите съветски войници и всеки знае, че след победата в Берлин те все още се биеха в Манджурия" - напомни координаторът на инициативата. "Висока активност показват и представителите на Беларус, Казахстан, Узбекистан, Таджикистан и Украйна".

Шествието "Безсмъртният полк" се провежда в Пекин днес, за отбелязване на 72-та годишнина от Деня на победата. Възпоменателните събития се провеждат на територията на Пекин в парка Чаоян и в художествена галерия Цзинтай. Участниците в събитието с минута мълчание ще почетат паметта на героите от войната и ще пуснат балони в небето.

На шествието "Безсмъртен полк" участниците носят снимки на близките си, които са участвали във Втората световна война. Шествието се провежда на Деня на победата в Русия и няколко други страни. През 2016г. събитието бе уважено от около 16 милиона души в Русия, както и потомци на войниците в повече от 50 страни по целия свят.

Станете почитател на Класа